Om Norsk Bonsaiselskap

Norsk Bonsaiselskap ble dannet i januar 1993 av en gruppe bonsai-interesserte som lenge hadde savnet et forum hvor man kunne treffe andre med samme interesse. Norsk Bonsaiselskap er et uformelt forum for utvikling av tanker og erfaringer om bonsai til felles nytte og hygge. På våre arbeidsmøter har medlemmene gjerne med sine egne trær som de jobber med og/eller får råd om. Vi arrangerer felles og separate utstillinger foruten seminarer. Hvis du er interessert i bonsai – enten du allerede er en habil bonsai-dyrker, du har prøvd og gitt opp, eller du har lyst til å starte, men ikke vet riktig hvordan – er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss.

Ønsker du å bli medlem?

Medlemskapet koster kr. 350,- for enkeltmedlem og kr. 450,- for familie. Du kan registrere deg ved å sende oss ditt navn og postadresse til info@norskbonsaiselskap.no eller via vår påmeldingside her. Kontingenten kan betales inn på konto: 053 006 626 19 / Vipps 20586

NÅR DU BETALER MEDLEMSKONTINGENT TIL OSS, MÅ VI BE OM Å FÅ OPPGITT

FULLT NAVN
ADRESSE
TELEFONNUMMER
MAILADRESSE
slik at vi kan holde kontakt fremover.  på forhånd takk!

Hjertelig velkommen som medlem i Norsk Bonsaiselskap

 

Dette er oss i Norsk Bonsaiselskap

Åsmund
ÅsmundStyremedlem
Jeg har vært fascinert av bonsai siden jeg så mr Miyagi i Karate Kid for første gang. Deltar på Bjorn Bjorholm og Rafael Torres’ bonsaiskole på Mallorca to ganger i året. Har en forkjærlighet for løvfellende trær. Særlig prunus-varianter.
Tobias
TobiasStyremedlem
Her kommer litt info
Rune
RuneStyreleder
Jeg har drevet med bonsai siden 1997 og har vært oppslukt siden 2003 da jeg dro til England og studerte en kort periode under David Prescott som lærte meg hva bonsai virkelig er, jeg har dratt tilbake og lært mer ved et par anledninger. Etter det har jeg samlet inn egne trær og formet disse. Furu, gran, barlind og einer er mine favoritter.
Aira
AiraStyremedlem
For mange år siden lokket stifteren av Norsk bonsaiselskap, Hedwig Johansen, meg inn som medlem i foreningen. Jeg kjente henne fra Blomstervenners klubb. Nokså raskt ble jeg bedt om å overta ansvaret for medlemsbladet «Literati» – og var dermed hektet på en ny hobby.

Min erfaring med trær begrenset seg da til vanlig havestell, men det var ganske nyttig også for de små trærne. Dessverre klarer jeg ikke selv å løfte store og tunge trær med tilhørende potter, så jeg satser på mindre utebonsaier. De blir flyttet over i isoporkasser om høsten og dekket av løv.

I mellomtiden har vi mistet både Hedwig og den neste formannen, Per Thorenfeldt. Det gleder meg at vi nå ser tegn til «nytt liv» i NBS, så jeg fortsetter å bidra på min måte med bl.a. regnskap og medlemsoversikter.

Janne
JanneStyremedlem
Jeg ble interessert i bonsai da jeg jobbet i Sør-Korea 2013-2014. Da besøkte jeg et bonsai gartneri i nærheten så ofte jeg kunne.

Norske trær som lever ute er mine favoritter. Yamadori er noe jeg gjør så ofte jeg kan og blikket mitt vandrer alltid på jakt etter emner ute i skogen.